AVOCADO (250
kcal/100 g)
Fruct exotic
asemanator cu para, avocado reprezinta o sursa importanta de
antioxidanti, proteine si fibre. Sarac in colesterol si sodiu,
este util in controlul greutatii corporale.
AFINE (75
kcal/100 g)
Datorita
continutului mare de antioxidanti si a nivelului scazut de zahar,
afinele sunt considerate aliment-medicament. Pigmentii care dau
nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva
radioactivitatii si regleaza unele procese imunitare.
ARAHIDE (600
kcal/100 g)
Sunt o hrana
vegetala bogata in fibre, vitamine, minerale si proteine. Contin
26% proteine, mai mult decat lactatele si ouale.
ANANAS (52
kcal/100 g)
Descoperit de
Cristofor Columb in Antile, deliciosul ananas a ajuns in Europa
abia in secolul al XVI-lea, fiind cunoscut ca un veritabil
nutritiv, diuretic, dezintoxicant si stimulator al potentei
sexuale.
BANANE (85
kcal/100 g)
Fruct foarte
nutritiv, banana este mai hranitoare decat cartoful si carnea.
Contine mult potasiu, vitamine si saruri minerale.
CAISE (49
kcal/100 g)
Cu un continut
masiv de vitamina A, grupul de vitamine B, zaharuri naturale,
saruri minerale si oligoelemente din belsug, caisele sunt foarte
nutritive, racoritoare si au efect laxativ.
CASTANE (200
kcal/100 g)
Bogate in fier,
castanele sunt recunoscute ca energizant, remineralizant, tonic
nervos, venos si muscular, antianemic si antiseptic. Se pot
consuma coapte sau sub forma de piureuri.